• SorteKanin@feddit.dkM
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    arrow-down
    2
    ·
    11 months ago

    Hvilke slags bælgfrugter bruger du som erstatning og hvordan tilbereder du dem? Jeg har også skåret mit oksekødsforbrug ned men mest erstattet med kylling, men kunne godt tænke mig at have muligheden for at skære det væk også af og til.

    • dolle@feddit.dkOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      11 months ago

      Linser er godt som erstatning i spaghetti kødsovs synes jeg.

      Sorte bønner er ret lækre hvis man steger dem med krydderier, og går ret fint som køderstatning i tacos og mexicanske wraps. Det passer faktisk bedre sammen med de friske grøntsager end hakket okse synes jeg. De er også gode blendede og stegte som deller.

      Butter beans i tomatsovs er også lækkert nok i sig selv, måske med lidt basilikum og revet parmesan.

      Når man erstatter hakket kød med kylling i feks lasagne, så kan jeg godt lide at give kyllingen en tur i trykkogeren og så hive den i strimler inden den kommer i sovsen. Det får ligesom konsistensen til at blive mere ensartet. Derhjemme er børnene dog mest vilde med en kødfri lasagne hvor sovsen er baseret på kogt og blendet blomkål, squash og tomat. Det giver retten en luftig og let konsistens a la gratin som er ret lækker. Man skal stadig have bechamelsauce og ost på toppen for at det bliver rigtig godt, men det behøver ikke at være i store mængder :)

    • farsinuce@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      Vi er fan af at bruge Like Minced i "kød"sovsen (og diverse andre lign. produkter baseret på SOYAprotein). Kan købes i SuperBrugsen.

      Vi har dog ikke haft gode erfaringer med køderstatning baseret på ÆRTEprotein til gryderetter.