• Marand@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    1 year ago

    Jeg kan forestille mig at skattelettelserne er en kernedel af den aftale der binder regeringen sammen lige nu, at det er en del som Moderaterne/Venstre insisterer på. På den anden side har jeg heller ikke svært ved at forestille mig, at Socialdemokratiet simpelthen ikke kan siges at være røde mere og bare panderer til industrielle Danmark / blå vælgere, ved at skære store bededag og indføre skattelettelser. Hvis Socialdemokratiet havde nok imod de her ting kunne de jo bare droppe samarbejdet over midten og gå tilbage til at samarbejde med de røde partier. Men den her retning er åbenbart den mest appetitelige for dem.

  • SorteKanin@feddit.dkOPM
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Jeg synes det er ret overraskende at regeringen ikke ændrer kurs trods den ret klare hårde kritik.

    • cute_astronaut@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      9
      ·
      1 year ago

      Nu er der ikke rigtig nogen af dem der sidder i regeringen der er kendt for at gå op i hvad andre mener, specielt ikke når det ikke er en valgperiode, derfor lader de dem der er uenige tale og stiller ikke selv op til noget, så siger de at sådan er det og så må de andre makke ret.

      Det der overrasker mig er at der ikke er flere socialdemokrater der efterhånden seriøst overvejer at finde et andet parti at repræsentere. De borgmestre der sidder derude kommer til at få et meget hårdt kommunalvalg i 2025, og det bliver spændende at se hvor mange steder der komme andre til at sidde på borgmesterposten.

    • Underbroen@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Men er det ikke en af fordelene ved at være en flertalsregering? At man kan træffe beslutninger, som folk er utilfredse med mens der stadig er (relativt) lang tid til næste valg? Jeg har længe kaldt på politikere, som vil træffe upopulære holdninger, fordi det er det bedste for hele (HELE!) samfundet. Det kunne evt. være roadpricing, beskatning af på luksusprodukter eller generelle skattestigninger. I stedet har jeg fået politikere, som træffer upopulære beslutninger, der kun gavner et få tal.