• jyggorath@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Så vidt jeg har forstått er det kjønnspoeng for menn som søker seg inn på typisk kvinnedominerte studier også. Sånn sett høres det rart og veldig ensidig ut å kalle det jentepoeng.

    Likefullt virker det ikke som om denne løsningen i tilstrekkelig grad endrer det tradisjonelle kjønnsmønsteret i enkelte studier. Jeg tror det har mer å gjøre med interesse, og at man må jobbe med holdningene til enkelte fagområder som barn får servert i oppvekstmiljøene sine. Da får vi kanskje en mer naturlig spredning av kjønnene på tvers av fagområder.

    • thebestaquaman@lemmy.world
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Kaller det jentepoeng fordi de gis til jenter, må gjerne kalle dem guttepoeng når de gis til gutter. Det er også verdt å nevne at ca. ¾ studier med kjønnspoeng gir dem til jenter, så det handler litt om å kalle en spade for en spade.

      Jeg mener vel at hvis man skal snakke om likestilling og rettferdighet er det første spørsmålet å stille seg: “Finnes det nok kvalifiserte personer av begge kjønn?”, når svaret på det er ja, må man spørre seg: “Hvorfor får vi ikke kvalifiserte søkere fra kjønn X?”. Jeg er mer interesser i kjønnsfordelingen blant søkerne enn blant de som kom inn, har enda ikke sett noen si at jenter på studiet er underrepresentert ift. andelen jenter som søker.