• Skull giver@popplesburger.hilciferous.nl
    link
    fedilink
    English
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Ik heb in tien minuten kunnen vinden wat “middel X” precies inhoudt. Het is niet moeilijk te vinden, en ook makkelijk te verifiëren (als je het googlet, krijg je een zelfmoordpreventiebanner te zien).

    Ik heb ook meteen de toxicologie opgezocht omdat ik benieuwd was naar hoe dit “kalme” sterfproces precies zou moeten werken. Laten we het erbij houden dat er een reden is dat je verschillende middeltjes tot je neemt als je zelfmoord pleegt via dit middel, want er is niks kalms aan.

    Er is ook geen tegenmiddel bekend zodra je eenmaal een dodelijke dosis hebt genomen en de pijn begint, dus vanaf dat moment kun je maar beter bereid zijn om te sterven want er is geen redden meer aan.

    Je kunt het gif zelf kopen voor zo’n 45 euro per 100 gram. Je hebt zo’n 2 gram nodig om dood te gaan, dus een volledige verkapping is genoeg om 50 man om het leven te brengen.

    Wat je vooral nodig hebt, zijn middeltjes tegen de vreselijke pijn, de misselijkheid, en misschien nog wat om je te kalmeren. Je kunt jezelf helemaal volstouwen met spul uit de apotheek natuurlijk, zolang je niet overgeeft, want je hoeft je geen zorgen te maken over leverschade, maar de combinatie van dat spul lijkt me lastiger en duurder te krijgen dan een simpel chemisch middeltje.

    Aan iedereen die dit leest en denkt “dat klinkt als een goed idee”: nee. Ik raad iedereen aan om eerst met stichting 113 te praten. Zelfs als je zeker bent dat je dood wilt, doe het alsjeblieft niet op deze manier. Euthanasie via de dokter, indien mogelijk, is een stuk fijner. Daar zitten meer haken en ogen aan, maar dat is niet zonder reden.

    • tierelantijntje@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      English
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Jesus, dan is het misschien humaner om naar de lokale dealer te gaan en een familieverpakking heroine te halen voor een overdosis? Dat middel X klinkt echt als een superkutte dood. Ik kan me niet voorstellen dat er geen betere middeltjes zijn.

      • Skull giver@popplesburger.hilciferous.nl
        link
        fedilink
        English
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Er zijn wel betere middelen, de dood die een dokter je zal geven als je via de officiële weg zelfmoord pleegt is een stuk comfortabeler.

        Die optie is helaas lang niet altijd bereikbaar, bijvoorbeeld als je gezondheidsproblemen mentaal zijn. Zo was er een schrijnend verhaal in het nieuws van iemand die al sinds jaar en dag therapie en medicijnen heeft voor PTSD zonder enig resultaat en is afgewezen voor euthanasie. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat we iedereen met suïcidale gevoelens zomaar moeten helpen, maar in dit soort situaties vind ik het lastig een lijn te trekken.

        Ik zou zelf voor een overdosis heroïne gaan, zelfmoord door middel van zelfmedicatie heeft altijd afgrijselijke bijwerkingen voor zover ik de lijst met middeltjes heb kunnen natrekken.