• VonReposti@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Det er sådan set ikke telefonernes skyld. Jeg blev elitesvømmer udelukkende fordi jeg underbevidst ikke troede jeg præsterede godt nok, da mine forældre ikke gav anerkendelse af mine præstationer og generel opmærksomhed. Så jeg gav den bare mere indtil jeg brændte ud.

    Og det var trosalt før smartphones, så det maksimale man kunne på en mobil enhed dengang var måske at spille snake.

    Telefoner har bare givet et meget ondt twist på det originale problem; du kan nu være til stede og fraværende på én og samme tid.

    • RedFoxDK@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Selvfølglige har man altid kunne være fysisk sted og mental fraværende uden en telefon.

      Problemet ved smartphone i dag, at det har tage overhånd. Hvor det måske før var en mindre gruppe, så har bl.a. smartphonen skudt det op ad. Læg så hele dette forhøjet arbejdspres til, samt folk har svært med ikke at tage arbejdet med sig hjem, så er der bare blevet gjort klar til en bombe. Jeg har ikke tal på hvor mange gang, jeg har hørt underskyldninger med personen lige skal afslutte noget arbejde eller besked, når jeg har bedt dem om at fjerne deres telefon/table/laptop - som alle har kamera og børnene ikke ligefrem har dækket af tøj -.-

      Det skal nu også siges, at det er meget få gange om året, at forældrene må sidde i svømmehallen og overvære undervisning, hvilket så gøre det næsten værre.